Zaslání květin do firmy

Květiny v práci, šéfovi nebo klientovi - vše, co potřebujete vědět

Zaslání kytek vašim blízkým dělá radost nejen samotným příjemcům, ale také odesílatelům! Platí zde dvojí efekt, nejen že obdarovaný má radost, že si na něj někdo vzpomněl, ale také odesílatel má radost, že udělá radost někomu dalšímu. A to je ideální kombinace! Možná už máte nějakou tu praxi v zasílání květin pomocí kurýra vašim blízkým a proto je na čase vyzkoušet něco nového, nemyslíte? Zasílání květin do korporátního a firemního prostředí se může mírně lišit od soukromého zasílání květin a je třeba vzít v úvahu několik dalších faktorů. V dnešním článku si představíme několik důležitých tipů a rad, na které je dobré myslet pokud plánujete poslat kytici do firmy.

 

Květiny pro vaše zaměstnance

Poctivě jste v životě pracovali až jste si splnili sen a založili vlastní firmu, kde pro vás nyní pracují lidé, kterým naprosto důvěřujete a kterých si opravdu vážíte? Možná je na čase jim to dát najevo a udělat jim radost! Zkuste jim zaslat květiny, aby jste jim ukázali, jako moc si jejich práce vážíte a vyjádřete jim podporu touhle cestou. Zároveň jakmile vaši zaměstnanci uvidí, že je jejich práce oceněná i něčím navíc, budou mít mnohem větší motivaci pracovat ještě lépe, než doposud. Mimo to, se ochota a radost pracovat promítne i do zákaznické sféry kde budou vaši zaměstnanci schopni předat pozitivní energii i zákazníkům a celkový servis bude fungovat mnohem lépe, než kdyby se vaši zaměstnanci cítili nedoceněni a jejich práce zbytečná. Je to stejný řetězec jako s našimi náladami. Pokud jsme optimističtí a máme neustále dobrou náladu, předáváme ji do našeho okolí, které se s námi cítí dobře. Pokud ale jsme neustále zamračení, stěžujeme si a svět vidíme jen černě, lidé se s námi pravděpodobně nebudou cítit tak dobře, jako v tom prvním příkladě. A na co je důležité nezapomenout? Pokud se rozhodnete rozeslat kytice vašim zaměstnancům, rozhodně nezapomeňte, že všechny kytice by měly být stejné! Přece nechcete vytvořit dojem jakéhokoliv nezamýšleného zvýhodňování.

 

Květiny pro vašeho šéfa

Při výběru květin, pro vašeho nadřízeného je nutné mít na mysli jednu zásadní věc, a to rozhodně se vyhněte jakýmkoliv romantickým květům, tedy zejména červeným růžím, ale také raději jiným červeným květům, které jsou často spojovány s romantickými událostmi. Pokud vybíráte ty správné květiny pro vašeho nadřízeného, je dobré se řídit podle jeho osobnosti. Vezměte například v potaz oblíbené barvy, které rád nosí a použijte je jako inspiraci. Zároveň můžete také zhodnotit jeho povahu. Má rád minimalistický design? Držte se tedy základních a jednobarevných aranžmá, které neurazí a nebudou mu křičet v jeho kanceláři. Naopak pokud je to vtipálek se smyslem pro humor, zajímavější, exotické druhy nebo dvoubarevné kombinace budou určitě tím správným krokem.

 

Květiny pro klienty

Pokud chcete opravdu udělat dojem na vaše klienty a možná taky trochu posunout vaše obchodování a vzájemné vztahy, kytice je rozhodně správnou volbou! Při výběru správných květin pro vaše klienty se taktéž chcete vyhnout květinám s romantickým a vášnivým podtextem. Další věc, na kterou je také před objednáním dobré myslet a se kterou musíte umět pracovat, je samozřejmě rozpočet. Proto si nejprve udělejte seznam všech klientů, kterým byste rádi zaslali pozornost v podobě květin a stanovte rozpočet, do kterého se musíte vlézt. Poté se můžete s chutí vrhnout do výběru té správné kytice!

 

Příležitosti, kdy zaslat kytici

Mimo výběr těch správných květinových aranžmá je také dobré vědět a zvážit, kdy je zaslání květinového dárku vhodné. Mezi hlavní příležitosti, kdy lidé volí květiny jsou samozřejmě tradičně narozeniny vašich zaměstnanců nebo šéfa, ale také svátky jako jsou Vánoce nebo MDŽ. Pokud jde o kytky pro klienty, můžete jim nabídnout speciální kytici, která podpoří prodej na konci roku. Pokud někdo z vašich kolegů nebo zaměstnanců přivítal nového člena do rodiny během posledních dnů, zaslání květin novým rodičům rozhodně udělá taktéž radost! Proto měsíce ke konci roku jsou ideální dobou, kdy můžete trochu rozmazlit nejen vaše blízké, ale také vaše kolegy, zaměstnance, klienty a šéfa, případně podpořit nějaký ten rozjednaný obchod.

 

Květiny dokážou dělat radost doslova celoročně! Navíc vám pomůžou udržet příjemné a ceněné vztahy s vašimi pracovním partnery a zaměstnanci. Přineste si trochu lidskosti a optimistických vztahů do pracovního prostředí, které vám pomůže udělat z práce mnohem příjemnější a pozitivnější místo, kde se budete ihned cítit lépe a dost možná také pomůže nakopnout váš výkon!

From our offer

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

How to choose the right color of roses

How to choose the right color of roses

In this article we will explain how you can choose the colors of roses, We hope you do make the choice of bouquet you send to your loved ones.

read the whole