Tipy pro zaslání květin mezinárodně

7 tipů, proč poslat květiny jako mezinárodní dárek

Asi každý z nás zná staré známé přísloví, že láska nezná hranic, totéž platí také pro květiny! Pokud jste už někdy zažili nepříjemný pocit odloučení od milované osoby v období vašich narozenin, jistě uznáte, že se nejedná o nejpříjemnější pocit, nýbrž naopak. V dobu, kterou byste si ještě více než kdy jindy přáli strávit po boku milované osoby.. Nicméně statistiky dokazují, že i taková ne zcela příjemná situace se dá elegantně vyřešit, prozrazují to zejména tržby online květinových květinářství které se pohybují kolem hodnoty 34,3 miliard dolarů za rok a my si z této statistiky můžeme odnést jediné - květiny spojují lidi opravdu po celém světě.

 

Navíc květiny jako narozeninový dárek nikdy nevyjdou z módy. Kromě samotné květiny, dodatkového aranžmá, vázy a vzkazu či blahopřání, které nádherně vystihuje všechny vaše pocity je dárek v podobě květin opravdu jedinečným. Zároveň posílání dárků do zahraničí může být poněkud stresující, pokud zcela nedůvěřujete kurýrním a poštovním společnostem, se kterými má určitě každý z nás osobní zkušenost a ne vždy se jedná a zcela hladký proces. Ovšem co takový květinový kurýr, toho jste již někdy vyzkoušeli?  My vám v dnešním článku představíme způsob, jak udělat narozeniny vašim blízkým, se kterými je z důvodu vzdálenosti bohužel nemůžete oslavit společně. Ani tato hranice však není překážkou, jak jim udělat radost alespoň v podobě květin a dobrého pocitu.

Květiny jako narozeninový dárek


Pokud okolnosti zapříčiní, že dárek k narozeninám nemůžete předat osobně, ale jste nuceni ho poslat, květiny se pro vás v tento moment stávají volbou číslo jedna. Kromě své zjevné krásy jsou kvalitní čerstvé kytice opravdu nenáročné na údržbu. Pokud zvolíte renomované květinářství, můžete si být jistí, že kytice vydrží opravdu dlouho. Pokud chcete jít s konkrétním významem květin hlouběji, můžete vybírat konkrétní druh květin v závislosti na zprávě kterou chcete sdělit, nebo ve spojitosti s konkrétní osobou, které chcete květiny věnovat. Zde vám přinášíme hned několik důvodů, proč jsou květiny skvělou volbou.

 

1.    Naučte se květinové významy

I přestože jsou květiny jedny z nejčastějších narozeninových dárků, málokdo zná jejich skutečný význam, který se liší druh od druhu. Proto do konkrétních květin můžete krásně vtisknout zprávu a pocit, který chcete s oslavencem sdílet. I kdyby oslavenec neznal kouzlo květinové řeči, věřte nebo ne, díky energii sálající z květů rozhodně pozná co kyticí chcete říci. Například červené květiny opravdu nejsou vhodnou volbou pro každého jako narozeninový dárek, stejně tak černé květiny, které jak asi tušíte, žádnou veselou zprávu nenesou. K narozeninám naopak volte veselé barvy, kdy jindy sdělit pocity radosti a veselosti, než právě na narozeniny?

 

2.    Dbejte na konkrétní barevné významy

Stejně jako konkrétní druhy květin mají jednotlivé významy, tak i samotné barvy sebou nesou významnou symboliku. Samozřejmně vždy můžete sáhnout po tzv. záchranné barvě, kterou je oblíbená barva oslavence, to je téměř sázka na jistotu. Skvělou volbou jsou například květy žluté barvy, které u většiny druhů jsou symbolem radosti a veselí. Barva vašich květin může být ovlivněna také ročním obdobím. Pokud oslavenec slaví narozeniny v zimních měsících, zkuste zvolit teplé barvy, které už na první pohled zahřejí, v létě se naopak nebojte různobarevných kombinací. Zároveň se také vždy zamyslete nad tím, zda chcete do kytice pouze jeden druh květin, nebo kombinaci více různých druhů.

 

3.    Květiny dle měsíce narození

Stejně jako má každý měsíc své známé narozeninové kameny, tak má také svůj vlastní květ. Pokud oslavenec netuší, jaký je jeho rodný květ, možná nastal právě skvělý čas mu ho ukázat. Rozvíjení vašeho vzájemného vztahu a znalostí navzájem je darem již samo o sobě a kdo si myslí, že darování květin není zážitkem, neví o co přichází! Naopak samotné darování květin k narozeninám může být skvělou příležitostí, jak se o nich dozvědět více a naučit se něco nového. Zkuste darování květin spojit i s trochou zajímavostí a faktů.

 

4.    Vzhled kytice

Nyní, když už jste se dozvěděli o květinách a jejich významech více, je vhodná chvíle zužitkovat všechny získané informace. Zkuste vytvořit nebo zvolit takovou květinu, která ve vás na první pohled vyvolá pozitivní emoce a bude doslova křičet “Všechno nejlepší k narozeninám”. Mnozí tvrdí, že kytice nejsou o hledání, ale o vytvoření vaší ideální kytice. S tímto názorem tolik nesouzníme, jelikož díky online květinářství se vám otevírají naprosto nekonečné možnosti různých květinových aranžmá a věříme, že si vybere opravdu každý! I ten nejnáročnější jedinec.

 

5.    Překvapení!

A co je na doručení květiny kurýrem to nejkrásnější? Není to nic jiného než nenahraditelný moment překvapení. I přesto, že během narozenin každý z nás očekává alespoň drobnou dávku pozornosti, kurýra s nádhernou čerstvou kyticí nečekáte. O to víc, pokud se oslavenec nachází několik tisíců kilometrů daleko od domova. Abyste ale dosáhli velkolepého mezinárodního květinového překvapení, je nutné zvážit několik věcí předem.

 

●     Vyberte dopředu konkrétní den doručení

Pokud chcete naplánovat doručení opravdu do posledního puntíku a trefit se přesně na narozeninový den, vyžaduje to trochu plánování. Nepodceňujte časové zóny a raději se připravte několik dnů předem, aby jste si byli jistí, že vaše kytice dorazí opravdu na čas. Většina online květinářství nabízí možnost vybrat konkrétní datum i hodinu doručení, vyberte tedy den a čas, kdy si můžete být jistí, že bude dotyčný doma a připraven květinu převzít.

●     Výběr správné denní doby

Zjistěte si předem kdy oslavenec pracuje, nebo zda nemá další plány pro daný den. Můžete se například domluvit na společném hovoru, abyste měli jistotu, že bude opravdu doma. Navíc se nenecháte ochudit o ten krásný moment překvapení!

●     Zadejte správnou adresu

Zadání správné adresy je opravdu klíčové, jedině podle ní bude květinový kurýr schopný vašeho oslavence najít a předat kytici.

 

6.    Přání na míru

Tento důmyslný krok v podobě zaslání květin pomocí kurýra doslova vyžaduje vysvětlení, proto nikdy nezapomeňte ke kytici přiložit také krátký vzkaz s blahopřáním nebo s krátkým, ale výstižným vzkazem. Volba je jen na vás, klidně můžete zanechat dlouhou zprávu, nebo zůstat u pár oslavných vět.

 

7.    Vše pod kontrolou

Většina online květinářství umožňuje vaši květinu sledovat pomocí trasování. Není to úplně standardem, ale některé květinářství tuto možnost nabízí. Díky tomu můžete být doslova neustále v obrazu, co se s květinovým překvapením děje a být si opravdu jistý, zda dorazilo na místo včas.

 

Nebojte se využít služeb květinových kurýrů. Pokud se rozhodnete poslat kytici do zahraničí, raději vždy zvolte lokálního květinového kurýra. V rámci České republiky a Slovenska můžete vybrat ideální květinové narozeninové překvapení u nás, v Kytice expres.

 

 

From our offer

RONY

RONY

ZITA

ZITA

TINSY

TINSY

SUNNYS

SUNNYS

ŽANETA

ŽANETA

ZOE

ZOE

VENDY

VENDY

ZARA

ZARA

VIOLETA

VIOLETA

VINSI

VINSI

VINI

VINI

TRUDY

TRUDY

TONI

TONI

TINA

TINA

RISA

RISA

JULIANA

JULIANA

ILIANA

ILIANA

ADRIANA

ADRIANA

AGATA

AGATA

AGNES

AGNES

ALEXIS

ALEXIS
Favourite

DARLA

DARLA

DOLORES

DOLORES

DOMINIKA

DOMINIKA

BARBARA

BARBARA

CLOE

CLOE

CINDY

CINDY

ELOIS

ELOIS

LEONA

LEONA

NIKOLETA

NIKOLETA

MONIKA

MONIKA

KLAUDIE

KLAUDIE

BIBIANA

BIBIANA

ESTERKA

ESTERKA

KRISTINA

KRISTINA

MAGDALENA

MAGDALENA

VINSY

VINSY

SET ŽANETA

SET ŽANETA

KVĚTINOVÝ VESELÝ KOŠ

KVĚTINOVÝ VESELÝ KOŠ

KVĚTINOVÝ KOŠ BÍLÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ BÍLÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ LETNÍ

KVĚTINOVÝ KOŠ RŮŽOVÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ RŮŽOVÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ BAREVNÝ

KVĚTINOVÝ KOŠ BAREVNÝ

BONDY

BONDY
Not for sale

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

How to choose the right color of roses

How to choose the right color of roses

In this article we will explain how you can choose the colors of roses, We hope you do make the choice of bouquet you send to your loved ones.

read the whole