Tipy pro svatby v roce 2021

Svatební trendy pro rok 2021

Rok 2020 svatebním obřadům moc nepřál. Většina plánovaných svateb byla zrušena, odložena nebo přesunuta na později. Proto se právě mnoho z nich přesunulo právě na rok 2021 a snad tedy tento rok bude naopak na svatební obřady bohatý! Otázkou je, jaké budou svatební květinové trendy pro tento rok? Zkušení floristé s námi v dnešním článku sdílí jejich nápady a poodhalí jaké květinové trendy, a nejen květinové, budou v kurzu pro rok 2021.

 

 

Mini svatby se smysluplným uspořádáním

Všechny odložené svatby z roku 2020 znamenají také smysluplnější uspořádání a mnohem větší plánování, než dříve bylo obvyklé. Opatření se mění téměř ze dne na den, a proto většina párů nyní mnohem více zvažuje velikost svatby. Velké množství párů si navíc také uvědomilo, na čem záleží nejvíce a určitě nám dáte za pravdu, že nejdůležitější pro nás zůstává oslavit svatební den se svými nejbližšími. Proto nejen díky opatřením, ale zejména také pro zachování větší bezpečnosti nás pravděpodobně v roce 2021 čeká více mikro svateb, než bylo běžné. To ale nutně neznamená mikro květiny, naopak u menších svateb bude mnohem větší prostor na využití místa a bude zde možnost zamyslet se nad jednotlivými dekoracemi a detaily, které vytvoří krásnou, intimní atmosféru.

 

Barvy roku se promítnou i na svatebních obřadech

Barvy pro rok 2021 se rozhodně promítnou také na svatebních obřadech. Ačkoliv šedivá a žlutá barva na první pohled nepůsobí zrovna jako barva pro svatební obřad, ovšem správná kombinace a volba květin dokáže zázraky. Společně barvy tvoří nápadnou kombinaci, což je ideální volbou pro nastavení stylového a elegantního tónu, který je ovšem stále veselý a radostný. Páry, které budou volit právě barvy roku 2021 by mohli zvolit žluté druhy v podobě gerber, sladce vonící mimózu, zajímavé kraspédie doplněné o stříbřité stonky a listy například eukalyptu nebo stachys. Každá nevěsta, která bude chtít následovat trendy, si bude moci vybrat bez ohledu na to, jestli bude mít svatbu v zimním nebo letním období. Například žluté pryskyřníky budou vždy oblíbenou volbou pro zimní svatby. Jejich kypré okvětní lísky připomínají mix pivoněk a růží, což z nich dělá opravdu kuriózní volbu! Pokud plánujete svatbu později, během letních měsíců, určitě můžete zvolit žluté kosatce, které dodají každém aranžmá nejen zajímavou barvu, ale hlavně tvar! Naopak květinová zeď složená ze žlutých růží a orchidejí vytvoří zajímavou kulisu pro vaše svatební fotky.

 

Nesmrtelná pastelová

Tradiční bílá barva, která je spojována právě se svatebními obřady je sice krásná, ale už nikoho nepřekvapí. Naopak pastely jsou oblíbenou volbou, která vám ovšem stále nechává dostatek prostoru k tomu, abyste si s nimi mohli dostatečně vyhrát a překvapit. V roce 2021 budou v kurzu tlumené pastelové barvy, které se promítnou zejména v kyticích. Trend pastelových barev rozhodně povzbudila také princezna Beatrice, na jejíž svatbě nechyběly květy v pastelově růžové a broskvové barvě. Pokud chcete pastelový trend spojit konkrétně s růžemi, zkuste se porozhlédnout po zahradních růžích, protože právě zahradní růže nejen že vypadají skvěle, navíc vám ale zajistí krásnou vůni! Například růže O’hara jsou zajímavou volbou, její květy ve slonovinové barvě vystupující z broskvově růžového centra vypadají opravdu skvěle v kombinaci s jinými červenými květy.

 

Kaskádové svatební kytice

Opět tu máme královský vliv a díky seriálu The Crown na Netflixu a zvýšeném zájmu o život princezny Diany přichází větší poptávka po kaskádových květinách, které byly trendem v 80. letech. Jedná se o jeden z nejtradičnějších stylů svatebních kytic. Ztělesněná elegance navržená tak, aby elegantně vytékala z rukou nevěsty. Kaskádové kytice mohou zahrnovat téměř jakýkoliv druh květů, ovšem nejčastější volbou, který vám zajistí onen kaskádovitý koncovitý efekt zůstává oblíbený břečťan. Dále jsou do centra kaskádovitých květin použity orchideje, jasmín nebo kala lilie, které krásně splynou s nevěstinými šaty, ale zárvoveň v kombinaci s břečťanem vytvoří výaznější tóny.

 

Kouzelné jiřiny

Za nás trochu nedoceněná květina, které je ale opravdu škoda! Ovšem tomu bude v roce 2021 jinak! Jiřiny konečně dostanou šanci více vyniknout! Mají k tomu také skvělé predispozice jako je například sezónnost od května až do listopadu nebo opravdu široká škála barev se kterou si lze opravdu vyhrát. Navíc jejich dokonalé, symetrické květy, které zaujmou hned na první pohled!

 

Ať už letos plánujete svatbu nebo ne, doufáme že vám naše dnešní inspirace pomohla se lépe zorientovat v trendech pro rok 2021 a vy se necháte inspirovat některým z našich tipů. A to ať už se bude jednat o svatební veselku nebo třeba oslavu narozenin.

 

From our offer

RONY

RONY

KYTICE ČERVENÝCH RŮŽÍ

KYTICE ČERVENÝCH RŮŽÍ
pcs ? 0.00 $

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
pcs ? 0.00 $

ORANŽOVÉ RŮŽE

ORANŽOVÉ RŮŽE
pcs ? 0.00 $

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ
pcs ? 0.00 $

ZITA

ZITA

TINSY

TINSY

SUNNYS

SUNNYS

ŽANETA

ŽANETA

ZOE

ZOE

VENDY

VENDY

RONDA

RONDA

ZARA

ZARA

VIOLETA

VIOLETA

VINI

VINI

VILI

VILI

VANDA

VANDA
BEST

TRUDY

TRUDY

TONI

TONI

TINA

TINA

TEDIN

TEDIN

TANA

TANA

RUDY

RUDY

REDS

REDS
pcs ? 0.00 $

RORY

RORY

RISA

RISA

JULIANA

JULIANA

ILIANA

ILIANA

ADRIANA

ADRIANA

AGATA

AGATA

AGNES

AGNES

ALEXIS

ALEXIS
Favourite

ALICE

ALICE
Favourite

DAFNE

DAFNE

ADEL

ADEL

DARLA

DARLA

AMANDA

AMANDA

DIANA

DIANA

DOLORES

DOLORES

DONNA

DONNA

BABEL

BABEL

DOROTA

DOROTA

BARBARA

BARBARA

CLOE

CLOE

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

How to choose the right color of roses

How to choose the right color of roses

In this article we will explain how you can choose the colors of roses, We hope you do make the choice of bouquet you send to your loved ones.

read the whole