Nechte květiny vyčistit vzduch u Vás doma

Přineste si do svého domova více kyslíku

 Vzduch. Něco tak prostého, ale zároveň naprosto nezbytného k životu. Není snad člověka, který by nemiloval čerstvý horský vzduch, či vůni přírody. Ovšem ne každý má každodenní přístup k opravdu čerstvému vzduchu a zároveň většina z nás je rádo, že má čas vůbec vytáhnout paty z budovy. Všechna tato úskalí můžeme alespoň trochu zmírnit tím, že si svou zeleň přineseme domů. Ať už chcete donést pouze trochu zeleného do vašeho bytu, nebo opravdu chcete vyčistit vzduch u vás v místnosti, tento článek je tím pravým pro vás! Představíme si totiž hned několik rostlin, které jsou perfektními společníky pro produkci kyslíku! Výběr správných pokojovek, dokáte totiž jednoduše obnovit kyslík, který v místnosti dýcháte. Různé pokojovky zároveň dokážou efektivně vyčistit vzduch a odstranit z něj nežádoucí toxiny. Jedná se tak o mnohem přirozenější způsob čištění vzduchu než je například zvlhčovač vzduchu.

 

 Aloe vera

Tato sukulentní rostlina je významná nejen pro produkci kyslíku, ale také pro své efektivní odstraňování nebezpečných látek jako je benzen a formaldehyd, které způsobují rakovinu. Je ideální pokojovkou, jelikož dokáže absorbovat oxid uhličitý a do ovzduší vypouštět kyslík. Zároveň je také léčivou rostlinou, využívanou zejména při léčení popálenin a mnoho dalších interních nepříjemností. Jediné co tato rostlina potřebuje a měli byste jí zajistit je dostatek světla. Na co byste si měli u aloe vera dát pozor, je také přísun vody a pravidelná kontrola, zda rostlina není zbytečně přelitá. To by v tomto případě byla opravdu škoda!

 

Lopatkovec

Tato rostlina je doslova zázrak! Dokáže totiž z ovzduší odstranit opravdu většinu chemických výparů a to včetně amoniaku, acetonu, xylenu, formaldehydu a benzenu! Navíc je na samotném vrcholu při odstraňování nebezpečných toxinů ze vzduchu. Samozřejmě také dokáže zvýšit vlhkost vzduchu, což je dobrou zprávou zejména pro kvalitu naší atmosféry. Pokud si plánujete pořídit tuto drobnou rostlinu do své domácnosti, snažte se ji umístit na místo s opravdu nízkým denním světlem.

 

Gerbera

Pravděpodobně pro oko nejhezčí rostlina, o které se na dnešním seznamu dočtete. Nejčastěji ji uvidíte pravděpodobně jako součást kytice, nebo jen tak samostatně, proto se zde trochu vyjímá mezi zelenými pokojovkami. Nicméně také gerbera má svoji mimořádnou schopnost přinášet do ovzduší během noci kyslík a čistit okolní ovzduší od škodlivých chemikálií jako je například trichlorethylen a benzen. Pokud znáte někoho, kdo má problémy se spánkem nebo jej trápí dýchací problémy, věnujte mu kytici gerber. Bude to nejen krásný, ale také velmi smysluplný dárek

 

Tchýnin jazyk

Nelekejte se! Hadí rostlina, nazývaná právě také jako tchýnin jazyk je velmi známou pro svou produkci kyslíku. Proto by vám rozhodně neměl chybět v ložnici! Zároveň také dokáže odstranit smog, formaldehyd a trichlorethylen z okolního ovzduší. Tchýnin jazyk je ideální pro začínající hospodyňky, nevyžaduje totiž žádnou nadstandardní údržbu a péči.

 

Palma Areka

Jako poslední si dnes představíme palmu Areku. Stejně jako všechny výše zmíněné rostliny je efektivním pomocníkem pro produkci kyslíku. Čím je však jedinečná mezi svými zástupci, je že dokáže účinně zlepšovat kvalitu ovzduší ve svém okolním  prostředí. Dokáže snadno z ovzduší odstranit látky jako toluen, xylen nebo formaldehyd. Pokud si palmu plánujete pořídit, zajistěte jí světlé místo bez přímého slunce a během léta ji dopřejte rosení pomocí rozprašovače.

From our offer

TINSY

TINSY

ZARA

ZARA

RISA

RISA

AGATA

AGATA

DOMINIKA

DOMINIKA

ESTERKA

ESTERKA

HANNAH

HANNAH

SET TINSY

SET TINSY

SMUTEČNÍ KYTICE 5

SMUTEČNÍ KYTICE 5

SMUTEČNÍ KYTICE 7

SMUTEČNÍ KYTICE 7

BONDY

BONDY
Not for sale

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 11

SMUTEČNÍ KYTICE 12

SMUTEČNÍ KYTICE 12

GERBERY

GERBERY

RINDA

RINDA

SMUTEČNÍ KYTICE 18

SMUTEČNÍ KYTICE 18

SMUTEČNÍ KYTICE 20

SMUTEČNÍ KYTICE 20

ALEXA

ALEXA

KENDYS

KENDYS

KATRIN

KATRIN

HERMIONA

HERMIONA

SET KATRIN

SET KATRIN

SET ALEXA

SET ALEXA
Not for sale

SET HERMIONA

SET HERMIONA

ORANGE

ORANGE

FRÍDA

FRÍDA

DOLY

DOLY

GERBERA

GERBERA

KOLORINA

KOLORINA

KRASOMILA

KRASOMILA

SIDI

SIDI

ORANGINAS

ORANGINAS

ELZA

ELZA

SMUTEČNÍ KYTICE 25

SMUTEČNÍ KYTICE 25

LEJLA

LEJLA

LISA

LISA

ANETA

ANETA

BELA

BELA

CAROLINE

CAROLINE

POHŘEBNÍ VĚNEC 9

POHŘEBNÍ VĚNEC 9

POHŘEBNÍ VĚNEC 10

POHŘEBNÍ VĚNEC 10

POHŘEBNÍ VĚNEC 12

POHŘEBNÍ VĚNEC 12

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

How to choose the right color of roses

How to choose the right color of roses

In this article we will explain how you can choose the colors of roses, We hope you do make the choice of bouquet you send to your loved ones.

read the whole