Květiny odpuzující nechtěný hmyz

Které květiny pomohou proti hmyzu

Představte si ideální letní odpoledne, kdy relaxujete na vaší terase nebo zahradě a v ten moment kolem vás začne létat otravná včela nebo jiný hmyz, který ne a ne dát pokoj. Určitě mnoho z nás zažilo tento nepříjemný pocit, kdy musíte neustále hlídat sebe nebo vaše děti a chránit je tak před nechtěným bodnutím. Nepříjemný a nebezpečný hmyz dokáže doslova zruinovat pohodovou odpočinkovou atmosféru ve vaší květinové oáze. Pro milovníky květin, kteří si přejí mít zahradu plných voňavých květin je neustále poletující hmyz opravdovou výzvou se kterou se musí popasovat. My se vás ale dnešním článkem pokusíme přesvědčit, že existuje ideální řešení! Existují totiž nádherné rostliny, které doslova odpuzují hmyz a vy si tak budete moci užívat relaxační chvilky ve vaší květinové oáze bez otravných bzučících kamarádů. Jste napnutí, jaké rostliny to jsou? Pojďte se na ně společně s námi podívat v dnešním článku.

 

 

Levandule

Zatímco lidé doslova milují uklidňující vůni levandule, štěnice a další nechtěný hmyz vůni levandule nesnáší a ve skutečnosti se jí snaží spíše vyhýbat. Pokud tedy chcete odradit můry, blechy, mouchy, komáry před vstupem do vašeho domova, zkuste si kolem domu a v blízkosti vchodových dveří vysadit levanduli, uvidíte, že již brzy zaznamenáte pozitivní rozdíl.

 

Chryzantémy

Pokud máte opravdový problém konkrétně se šváby, neváhejte ani minutu a přidejte do vaší květinové zahrady chryzantémy. Tyto drobné, barevné květiny odpuzují všechny nechtěné brouky, které si jen dokážete představit. A to od švábů, japonských brouků, ploštic, roztočů až po klíšťata! Jsou tedy dokonalou ochranou před nechtěnými kamarády.

 

Mečíky

Pokud máte ovocnou nebo zeleninovou zahrádku, mečíky jsou téměř nutností, kterou byste rozhodně neměli přehlédnout. Nejen že drobní brouci a komáři nemají rádi mečíky, ale pokud vás zároveň trápí okousané listy salátu od králíků, mečíky vám pomůžou je ochránit. Mečíky se také skvěle párují s růžemi a aby toho nebylo z mečíkových benefitů málo, chryzantémy podporují jejich růst.

 

Petúnie

Další skvělou květinovou volbou, která vám pomůže v boji s nechtěnými škůdci jsou rozhodně petúnie. Stejně tak jako mečíky i petúnie dokážou vaši zeleninovou úrodu ochránit před nežádoucími chrobáky a dalšími nechtěnými škůdci. Zvláště pokud pěstujete rajče a dýně.

 

Nasturtium

Nejen že nasturtium produkuje chemickou látku, která nevoní různým škůdcům, ale zároveň tím chrání různé rostliny ve své blízkosti. Nejlépe uděláte, když nasturtium zasadíte už brzy na jaře, aby v době, kdy se oteplí a škůdci začnou vystrkovat svá tykadla bylo připraveno využít svých benefitů co nejvíce a ochránit vaši zahradu před nechtěnými návštěvníky.

 

Bylinky, které vám pomůžou v boji s nechtěnými škůdci

Bazalka: Olej, který se nachází v bazalkových listech dokáže zabít vajíčka komárů.

Máta: Podobně jako u levandule, mnoho hmyzu doslova nesnáší vůni máty, proto může posloužit jako dokonalý odpuzovač.

Citronová tráva: Olej z citronové trávy se běžně používá do svíček a vosků určených pro odpuzování komárů, proto není divu, že samotná čerstvá citronová tráva dokonale odpuzuje otravné komáry.

Rozmarýn: Rozmarýn vám dokonale pohlídá vaši zeleninovou zahradu před nechtěnými škůdci.

Mugwort: Tato rostlina nemá zrovna nejvíc přitažlivé jméno, nicméně je to jedna z nejúčinnějších rostlin, která vám pomůže odehnat otravné mušky, které dokážou být pěkně nepříjemné.

 

Rostliny odpuzující komáry

Jakmile nastoupí letní teploty, má krásné, teplé počasí jedinou chybu, kterou jsou otravní komáři. Protože komáry přitahuje voda, je dobré se vyhnout leknínům, vodním hyacintům a dalším rostlinám, které si užívají prostředí v blízkosti vody.

 

To je jen několik rostlin, které vám pomůžou z vaší zahrady nebo květinové terasy vytvořit během letních měsíců příjemnější místo pro relaxaci.

 

From our offer

RONY

RONY

ZITA

ZITA

TINSY

TINSY

SUNNYS

SUNNYS

ŽANETA

ŽANETA

ZOE

ZOE

VENDY

VENDY

ZARA

ZARA

VIOLETA

VIOLETA

VINSI

VINSI

VINI

VINI

TRUDY

TRUDY

TONI

TONI

TINA

TINA

RISA

RISA

JULIANA

JULIANA

ILIANA

ILIANA

ADRIANA

ADRIANA

AGATA

AGATA

AGNES

AGNES

ALEXIS

ALEXIS
Favourite

DARLA

DARLA

DOLORES

DOLORES

DOMINIKA

DOMINIKA

BARBARA

BARBARA

CLOE

CLOE

CINDY

CINDY

ELOIS

ELOIS

LEONA

LEONA

NIKOLETA

NIKOLETA

MONIKA

MONIKA

KLAUDIE

KLAUDIE

BIBIANA

BIBIANA

ESTERKA

ESTERKA

KRISTINA

KRISTINA

MAGDALENA

MAGDALENA

VINSY

VINSY

BONDY

BONDY
Not for sale

RINDA

RINDA

LINSY

LINSY

PINK

PINK

ALEXA

ALEXA

HERMIONA

HERMIONA

ROSANA

ROSANA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

How to choose the right color of roses

How to choose the right color of roses

In this article we will explain how you can choose the colors of roses, We hope you do make the choice of bouquet you send to your loved ones.

read the whole